Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

  • Στην άκρη του καλοκαιριού ένα εργαστήρι παραμυθιού...
ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2014 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ! 

“Λαλείς πουλί μ’”
Βιωματικό εργαστήρι αφήγησης παραμυθιού
Συντονισμός: Ανθή Θάνου.
Η Ανθή θα είναι εκεί τη δεύτερη περίοδο 26 Αυγούστου - 1 Σεπτέμβρη
Διάρκεια: 30 ώρες
Ωράριο: 10.00 – 14.00 & 17.00 – 19.00

Σ’ αυτό το εργαστήρι οι συμμετέχοντες θα θυμηθούν ιστορίες από τα παλιά, θα διαβάσουν παραμύθια κ ύστερα θα τα ζωντανέψουν με τη φωνή το σώμα τη κίνηση. Βήμα - βήμα θα ξετυλίξουν το κουβάρι της μνήμης, του ονείρου, της μαγείας, της παραμυθίας.


Ξεκινάν μια περιπέτεια όπου κάθε αφηγητής ετοιμάζεται για το προσωπικό του ταξίδι (προετοιμασία για την αφήγηση, πως μαθαίνω το παραμύθι, εργαλεία, τεχνικές αφήγησης}, βρίσκει τη διαδρομή που θέλει να ακολουθήσει (μονοπάτια φωτεινά, σοκάκια σκοτεινά, το πέρασμα από το γραπτό στον προφορικά λόγο, το ζωντάνεμα της ιστορίας), ονειρεύεται το τέλος του ταξιδιού ( τελικός προορισμός η αφήγηση, στέκομαι και ιστορώ, κ αν τους ρωτήσουν «λαλείς πουλί μ’ ;» εκείνοι θα πουν «λαλώ»).


Ένα παραμύθι που αγαπάμε είναι απαραίτητο να το έχουμε μαζί μας

περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο http://www.music-village.gr/gr/αίτηση-συμμετοχής-διαμονή 
Music Village // Μουσικό Χωριό - Διεθνής Μουσική Κοινότητα




  • Πέμπτη 26 Ιουνίου
Δράση εθελοντικού καθαρισμού της παραλίας Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS

ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

  • Έκθεση Αφίσας στη Δ/νση ΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης με θέμα : "Ενεργοί μαθητές στέλνουν μηνύματα για το περιβάλλον" και μαθητικών δημιουργιών στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2013-2014

  • 14/5 Επιμορφωτικό σεμινάριο "Εξοικονόμηση νερού στα σχολέια watersave" σε συνεργασία με την ΜedSOS.



  • 2 Μαΐου 2014    
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ!
2ο Μαθητικό Συνέδριο : "Οι μαθητές εκφράζουν τις προσδοκίες τους για μια βιώσιμη πόλη"του ΕθΔ του ΚΠΕ Κορδελιού & Βερτίσκου "Θεσσαλονίκη Βιώσιμη πόλη" στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΠΕ Δυτ.Θεσσαλονίκης. 



Με τη βοήθεια των δασκάλων μας, εμείς , οι μαθητές της έκτης και του ολοημέρου, σε μια γωνία του Σχολείου μας ,δημιουργήσαμε το λαχανόκηπό μας .
Αποφασίσαμε να τον καλλιεργήσουμε φυσικά ,χωρίς λιπάσματα και φυτοφάρμακα .Σπείραμε με τη μέθοδο των σβώλων ,αλλά και με φυτώρια .Επίσης φυτέψαμε  διάφορα βότανα και αρωματικά φυτά .
Σας στέλνουμε αυτό το βιντεάκι για να πάρετε μια γεύση από τη δουλειά μας 

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 
Θεσσαλονίκη 5 Ιουνίου 2014
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε μαθητές-τριες, εκπ/κούς, διοργανωτές για την Ημερίδα/Δράση στους κήπους του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας- Θράκης στο πλαίσιο εορτασμού της "Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος".
Στην Ημερίδα/Δράση, που διοργανώθηκε από τη Δ/νση ΠΕ Δυτ.Θεσσαλονίκης, το ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης και τη Δ/νση ΠΕ Ανατ.Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν περίπου 200 μαθητές/τριες και εκπ/κοί από σχολικές μονάδες των Δ/νσεων ΠΕ Αν. & Δυτ. Θεσσαλονίκης.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου περιβαλλοντικού περιεχομένου "Ανάποδα" του εκπ/κού Θ. Παπαιωάννου με τρόπο διαδραστικό και να συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια-δραστηριότητες (μουσικά σύνολα με μουσικά όργανα από άχρηστα υλικά, εξερεύνηση του μικρόκοσμου του Κήπου με φακούς, ζωγραφική με θέμα «Βλέποντας τον κόσμο ανάποδα»