Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

12ο Δημ. Σχολείο Ευόσμου
link για το Glogster (διαδραστική αφίσα) για το πρόγραμμα του σχολείου  στα πλαίσια του ΕΘΔ "Βιώσιμη πόλη". Είναι μια διαδραστικά αφίσα που περιέχει τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Επισκέψεις σε ΚΠΕ 2014-2015


Παρακαλούμε να ενημερωθείτε από το με αρ. 208971 /Δ2/22-12-2014 έγγραφο του TMHMA Δ’ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ  Δ.Ε. και Π.Ε του ΥΠΑΙΘ σχετικά με τα προγράμματα και τις επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-2015.

Υποβολή αίτησης έως τις 13/1/2014 στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Γραφείο Περιβαλλοντικής ή με fax στο 643046 (με την ένδειξη υπόψη Υπευθύνου Περιβαλλοντικής).

Παρακαλούμε, στην περίπτωση που έχετε ενταχθεί σε Θεματικό Δίκτυο που συντονίζει το ΚΠΕ που επιθυμείτε να επισκεφθείτε, να το συμπληρώσετε στην αίτηση σας. Επίσης σε περίπτωση που έχετε υποβάλει αίτηση επίσκεψης και σε άλλο ΚΠΕ την τρέχουσα σχολική χρονιά, παρακαλούμε να το σημειώσετε. Τέλος, παρακαλούμε να συμπεριλάβετε στην άιτησή σας όλα τα ονόματα των συνοδών εκπαιδευτικών.

Κάθε σχολείο, για κάθε πρόγραμμα που εκπονεί, έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση επίσκεψης σε δύο ΚΠΕ. Οι επισκέψεις που δύναται να πραγματοποιήσει κάθε σχολείο, στο πλαίσιο κάθε προγράμματος, είναι μία (1) σε ΚΠΕ εντός εμβέλειας και μία  (1) εκτός εμβέλειας. Οι εμβέλειες παραμένουν οι ίδιες (βλ. έγγραφο 154927/Γ7/7-12-2010).


Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Βίκυ Ιππέκη

Χριστουγεννιάτικα δέντρα με ανακυκλώσιμα υλικά και φαντασία-μια εναλλακτική πρόταση


Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Την Πέμπτη 18/12/2014 με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης τοποθετήσαμε με τη βοήθεια της Ορνιθολογικής ταΐστρες και φωλιές για τα πουλιά στο πάρκο μπροστά από το Δημαρχείο Παύλου Μελά.









Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

13/12/2014 : Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: «Εκπαιδευτικά Προγράμματα Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής & Δημιουργία Σχολικού κήπου- μεταφύτευση αρωματικών φυτών ή λαχανικών» στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή με τη συμμετοχή 50 εκπαιδευτικών, που συμμετέχουν στο Τοπικό Δίκτυο Σχολικός κήπος που ίδρυσε και λειτουργεί τη φετινή σχολική χρονιά η Δ/νση Π.Ε.Δυτικής Θεσσαλονίκης.

























Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Κυριακή 7/12/2014 
Επιμορφωτικό σεμινάριο στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Δικτύου: 
"Θεσσαλονίκη Βιώσιμη πόλη: η πόλη πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία"




Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
"ΓΗ, ένας μικρός και εύθραυστος πλανήτης" & "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Ζητήματα ταυτότητας",

την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014  και ώρα 7.00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία, Λεωφόρου Νίκης 3, στην παραλία.




ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 2014
"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ"

  • 4ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 2014 

"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ"


  • 4ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά

Συγχαρητήρια στο 4ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά, που κατασκεύασε το δικό του χαρτί και εν συνεχεία το δικό του Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ανακυκλώσιμα υλικά. 





Μόλις στεγνώσουν τα μπουκάλια τα στερεώνουν με κόλλα σε χαρτόνι σε φθίνουσα σειρά από κάτω προς τα πάνω. Στη θέση του αστεριού βάζουν μεταλλικά καπάκια από γυάλινα μπουκάλια 


Τα παιδιά κόβουν μπάλες από χαρτί, γράφουν μέσα τις ευχές τους, τις κολλάνε και έτοιμο το δέντρο :







Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Πρόσκληση σε περιβαλλοντική δράση με θέμα: «Χριστουγεννιάτικα δέντρα με ανακυκλώσιμα υλικά και φαντασία - μια εναλλακτική αειφορική πρόταση»


Δημιουργείστε το δικό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο με ανακυκλώσιμα/«άχρηστα» υλικά και φαντασία, βγάλτε μία φωτογραφία στην τάξη σας ή στο σχολείο και στείλτε τη στην ηλεκτρονική διεύθυνση vippeki71@gmail.com μέχρι την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου

Για τις δημιουργίες σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: εφημερίδες, περιοδικά, διαφημιστικά φυλλάδια, χάρτινα ρολά, καπάκια, κλαδιά και ξύλα, πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, χρωματιστές κορδέλες, κλωστές κ.ά. Ο,τιδήποτε ανακυκλώσιμο κάντε το στολίδι στο δέντρο σας!
Όλα τα «Χριστουγεννιάτικα δέντρα με ανακυκλώσιμα υλικά και φαντασία» θα δημοσιευτούν στο ιστολόγιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.