Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Στα πλαίσια της εθελοντικής καμπάνιας του Lets do it Greece  και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών σας καλούμε να συμμετέχετε σε από κοινού δράση με τάξεις του σχολείου μας. 
​Μια τάξη του σχολείου σας μπορεί να επιλέξει συνεργασία με την αντίστοιχη τάξη του δικού μας σχολείου, να ενημερωθεί για την οργάνωση Lets do it Greece και το έργο της, ​να υλοποιήσει από κοινού περιβαλλοντικές δράσεις με τους δικούς μας μαθητές στο σχολείο σας και στο δικό μας σχολείο. 
Πρόσκληση και άδεια του ΥΠΟΠΑΙΘ στα συνημμένα 
Συμμετοχή μπορεί να δηλωθεί τηλεφωνικά στο 2310703788 κ Ζιώγα Χρυσούλα.
Ενημέρωση για το έργο της οργάνωσης
​Lets do it Greece.org​


3ο Πρότυπο Πειραματικό Δ.Σχ. Ευόσμου
Το σχολείο μας συμμετέχει στην εθελοντική καμπάνια του ‘Lets do it, Greece και στα πλαίσια της εβδομάδας δράσεων (20-24 Απριλίου), θα θέλαμε να έρθουμε σε επαφή με το σχολείο σας για να υλοποιήσουμε μαζί μια δράση.
Προτεινόμενες δράσεις: Επιθυμούμε να έρθουμε στο σχολείο σας και α) να  καθαρίσουμε μαζί την αυλή σας,  β) να φυτέψουμε στο χώρο σας, γ) να παίξουμε ομαδικά παιχνίδια, δ) να  κατασκευάσουμε με πηλό το λογότυπο μήνυμά μας. Αντίστοιχα, μας επισκέπτεστε για να γνωρίσετε το σχολείο μας και να υλοποιήσουμε μια ανάλογη δράση.

Με εκτίμηση
Υπεύθυνες Συντονίστριες: Ζιώγα Χρυσούλα, Χατζή Παρασκευή
Τηλ.2310703788



Λίγα λόγια για το ''Let's do it World'':
Το ''Let's do it World'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
  Φέτος, για τέταρτη φορά, φιλοξενούμε τη συγκεκριμένη καμπάνια που "υιοθετήθηκε" από την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής “Ώρα για Δράση” και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Σκοπός μας μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας. 



Το 2015 το Let's do it Greece διανύει την τέταρτη χρονιά του και η Οργανωτική Ομάδα ευελπιστεί να είναι η καλύτερη θέτοντας τον πήχη πιο ψηλά από ποτέ. Η υποστήριξη και η συμμετοχή όλων μετράει. Ας δείξουμε οι Έλληνες, την Όμορφη, Καθαρή και Δημιουργική πλευρά της χώρας μας. 


Περισσότερα στη διεύθυνση: http://www.letsdoitgreece.org/#homepage
23/3/2015: 2ο Σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με θέμα: "Εφαρμογή της συνεργατικής μάθησης στην σχολική τάξη" στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ

19/3/2015: Σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με θέμα: "Εφαρμογή της συνεργατικής μάθησης στην σχολική τάξη" στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ
Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ποροίων στο σπήλαιο Αλιστράτης - φαράγγι Αγγίτη με Δ/ντές της Δ/νσης ΠΕ Θεσσαλονίκης

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

5/3/2015: Επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: "Οι ΤΠΕ ως γνωστικό εργαλείο στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη" με τη συμμετοχή 69 εκπαιδευτικών της ΔΠΕ Δυτ.Θεσσαλονίκης







Η παρουσίαση για τους χάρτες εννοιών από τον εκπ/κό Μπασματζίδη Γεώργιο