Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην Επιμορφωτική Ημερίδα της 4/6 με τίτλο:"Καλές πρακτικές εγκεκριμένων Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπ/σης 2014-2015 - Απολογισμός Τοπικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπ/σης της Δ/νσης & Καινοτόμου Προγράμματος "ΒιΒλία σε Ρόδες"» και κυρίως ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν με παρουσιάσεις των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων τους: 1ο Δημ. Σχ. Σίνδου, Δ.Σχ. Νεοχωρούδας, 1ο Νηπ. Ωραιοκάστρου, 11ο Νηπ. Σταυρούπολης, 1ο Νηπ. Πεύκων, 12ο Δ.Σχ. Νεάπολης, 6ο Δ.Σχ. Σταυρούπολης, 6ο Δ.Σχ. Μενεμένης και 9ο Δημ. Σχ. Ευόσμου
Σχολικές ΑΝΑΚΥΚΛΩ - art ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
Συλλογικός Τόμος Aeiforum
https://drive.google.com/file/d/0B1D49fZR4WndWWItd2hFbV9nZTB6TXhnb0JHYUxYMGllc2w4/view

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015



Συμμετοχή της Δ/νσης ΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης στο “5ο Greenparty” του Δήμου Θεσσαλονίκης με το 12ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης και την παράσταση "Σκουπιδόσαυροι" βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό που έγραψαν, σκηνοθέτησαν και θα παρουσιάσουν οι μαθητές της Στ΄ τάξης στο ανοιχτό θέατρο του κήπου των εποχών στις 5/6 ώρα.19.00 μμ.
Σκοπός των εκδηλώσεων του “5ου Greenparty”, που θα γίνει στο χώρο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), είναι η ανάδειξη του αστικού φυσικού περιβάλλοντος και η προστασία του από τους ρύπους που δημιουργεί η καθημερινός τρόπος ζωής, ενώ έμφαση θα δοθεί στην ανακύκλωση του πλαστικού και τη μείωση της χρήσης του.
4ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά: περιβαλλοντικές δράσεις
Το Νηπιαγωγείο υλοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών στο θέμα της Ανακύκλωσης. Τα παιδιά ετοίμασαν και μία γωνιά όπου εκθέτουν κατασκευές που έκαναν όλη τη χρονιά με ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά. Χρησιμοποίησαν ρολά υγείας, καπάκια πλαστικά, μπουκάλια πλαστικά, παλιά CD, εφημερίδες και...φαντασία. Μας παρουσιάζουν το μικρό τους εκθετήριο με τις κατασκευές τους:
Ψαράκια από cd, ζωάκια από καπάκια, κούκλα από μια παλιά κάλτσα και ένα πλαστικό μπουκάλι, χταπόδια από ρολά υγείας, καραβάκια από εφημερίδα και καπάκια, βαρκούλες από πλαστικά μπουκάλια και πανιά, βυθός από χάρτινες αυγοθήκες, έργα τέχνης από καπάκια κ.ά