Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

21/10/2014 : Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες®»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Πρόγραμμα “Βιβλία σε ρόδες®” την Τρίτη 21 Οκτωβρίου στη Δ/νση Δ.Ε Δυτ. Θεσσαλονίκης (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 2ος όροφος).
Το πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες®» φιλοξενείται από το τρέχον σχολικό έτος και στη Δ/νση ΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με καινοτόμα χαρακτηριστικά, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ. Είναι μικρές, κινητές, θεματικές βιβλιοθήκες που φθάνουν στην σχολική τάξη μέσα σ' ένα σάκο με ρόδες. Σε κάθε θεματικό σάκο συνδυάζονται 25 περίπου βιβλία. Παραμένουν στη σχολική τάξη επί 4 εβδομάδες και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά, όχι μόνο να διαβάσουν ή να ακούσουν τα βιβλία στο σχολείο, αλλά και να δανειστούν κάποια απ' αυτά στο σπίτι.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το τρέχον σχολικό έτος και να ταξιδέψουν οι σάκοι στη τάξη τους ως υποστηρικτική δομή των Προγραμμάτων τους και των Τοπικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που ίδρυσε η Δ/νσή μας.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία των εκπαιδευτικών με το Πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες®» και τη διαδικασία Δανεισμού των 8 εκπαιδευτικών θεματικών σάκων σε σχολικές μονάδες της Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης 2014-2015. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: