Τρίτη 5 Μαΐου 2020


Εισαγωγικό Σημείωμα

Το εκπαιδευτικό υλικό «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, μένουμε υγιείς και αξιοποιούμε δημιουργικά τον χρόνο μας μαθαίνοντας για το περιβάλλον» αποτελεί μια πρωτοβουλία του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και στοχεύει στην παιδαγωγική υποστήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας κατά την δύσκολη περίοδο της παραμονής μας στο σπίτι για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.  Απώτερη επιδίωξη είναι η διατήρηση της επικοινωνίας, της δικτύωσης και της αλληλεπίδρασης με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, έστω εξ αποστάσεως, προκειμένου να μην χαθεί η επαφή μας με την περιβαλλοντική εκπαίδευση τόσο η δική μας όσο και των μικρών μαθητών μας.

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Γραφείου Περιβαλλοντικής (http://perdipethess.blogspot.com/) θα βρίσκετε αναρτημένο το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, μένουμε υγιείς και μαθαίνουμε για το περιβάλλον», που μπορείτε να προωθείτε με τη σειρά σας στους μαθητές σας, πάντα σε προαιρετική βάση, αν και εφόσον το επιθυμείτε. 

Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια να συγκεντρωθεί υλικό από διάφορες πηγές, ώστε να μπορεί να το αξιοποιηθεί δημιουργικά και παραγωγικά από κάθε εκπαιδευτικό για τους/ις μαθητές/τριές του. Πρόκειται για παιχνίδια, κουίζ, κρυπτόλεξα, ιστορίες & παραμύθια, σχετικό εκπαιδευτικό υλικό από το φωτόδεντρο και άλλες προτάσεις για ευχάριστες δημιουργικές δραστηριότητες Π.Ε. Κάθε εβδομάδα θα αναρτώνται νέες ιδέες και προτάσεις δραστηριοτήτων. Τα παραγόμενα από τους μαθητές/τριες, αν και εφόσον υπάρξουν, μπορούν να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Παρακάτω ακολουθούν ενδεικτικά κάποιες προτάσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους μικρούς μαθητές μας:

1)           Οι 17 Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Μένουμε σπίτι ... αλλά είμαστε in action. Προτάσεις για τους μικρούς μαθητές μας. 


2)            Περιοδικό Κόμικ: "Το Βιβλίο των Στόχων" για παιδιά 6-10 ετών
https://inactionforabetterworld.com/…/06/goals_comic1-3.pdf…
Ας κάνουμε πράξη τους στόχους παρέα με τα παιδιά μας!
      Οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης εκφράζουν τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας σήμερα. Τερματισμός ακραίας φτώχειας Καταπολέμηση ανισότητας & αδικίας Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής. Από Quality Net Foundation.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: